Dubai çikolatası, içi dolgulu, dışı çikolata kaplı lüks bir tatlıdır. Evde yapmak için basit ama lezzetli bir tarif paylaşacağım!
Malzemeler:
Dolgusu için:
- 1 su bardağı süt tozu
- 1 su bardağı krema
- 2 yemek kaşığı bal veya glikoz şurubu
- 1 çay bardağı tereyağı (eritilmiş)
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
Kaplama için:
- 200 gr bitter veya sütlü çikolata
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ (parlak görünüm için)
Süsleme için (isteğe bağlı):
- Toz Antep fıstığı
- Hindistan cevizi
- Fındık veya badem kırıkları
Yapılışı:
1. Dolgu Hazırlığı
- Bir karıştırma kabına süt tozunu ve eritilmiş tereyağını koy.
- Üzerine bal (veya glikoz şurubu) ve vanilyayı ekle.
- Kremayı azar azar ekleyerek spatula veya mikserle pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştır.
- Hazırladığın dolgu harcını 15-20 dakika buzdolabında dinlendir.
2. Çikolata Kaplamasını Hazırlama
- Çikolatayı benmari usulü eritirken içine 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyerek karıştır.
- Erimiş çikolatayı 5 dakika soğumaya bırak.
3. Şekillendirme ve Kaplama
- Dolaptan çıkardığın dolgu harcından küçük toplar yap ve elinle yuvarlayarak şekil ver.
- Hazırladığın çikolata sosuna topları batır ve yağlı kağıt serili bir tepsiye diz.
- Üzerlerine fıstık, Hindistan cevizi veya fındık serp.
4. Dinlendirme ve Servis
- Çikolataların donması için buzdolabında 1 saat beklet.
- Donduktan sonra afiyetle tüket! 😋
Bu tarifle evde lüks bir tatlı yapabilir, misafirlerine ikram edebilirsin! 😊
Yorumlar
Yorum Gönder