Merhaba sevgili okuyucularım! Bugün sizlere nefis bir kruvasan tarifi vereceğim. Kruvasan, Fransız mutfağından gelen, kat kat hamur işi olan bir çeşit çörektir. Kruvasan yapmak için malzemeler şunlardır:
- 4 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/4 su bardağı toz şeker
- 1/4 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yumurta
- 200 gram tereyağı
Kruvasan yapmak için yapmanız gerekenler şöyle:
- Unu, mayayı, tuzu ve şekeri bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açın.
- Sıvı yağı, sütü ve yumurtayı bir kasede çırpın. Havuza dökün ve iyice yoğurun. Hamur kulak memesi kıvamına gelince üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru ikiye bölün. Her parçayı unlanmış tezgahta yarım santim kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın.
- Tereyağını eritin ve fırça yardımıyla hamurların üzerine sürün. Hamurları rulo şeklinde sarın ve buzdolabında yarım saat dinlendirin.
- Dinlenen hamurları tekrar unlanmış tezgahta yarım santim kalınlığında açın. Üçgen şeklinde kesin ve geniş kısımdan başlayarak rulo yapın. Uç kısımlarını hafifçe bastırarak yapıştırın.
- Kruvasanları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
- Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder