Sevim Koş ! Fırında Palamut Tarifi!

 



Fırında Palamut Tarifi


Fırında palamut, sonbahar ve kış aylarının en sevilen balık yemeklerinden biridir. Palamut, hem lezzetli hem de besleyici bir balıktır. Omega-3 yağ asitleri, protein, B12 vitamini ve selenyum gibi önemli besin öğeleri içerir. Fırında pişirerek hem sağlıklı hem de pratik bir şekilde palamut yiyebilirsiniz. İşte fırında palamut tarifi için gerekli malzemeler ve yapılışı.


Malzemeler:

- 4 adet palamut

- 4 adet patates

- 2 adet soğan

- 4 diş sarımsak

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

- Tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik

- 1 su bardağı su


Yapılışı:

1. Palamutları temizleyin ve yıkayın. Balıkları bir bıçakla çizik atın. Tuz, karabiber, kırmızı biber ve kekikle ovun. Bir süre buzdolabında marine edin.

2. Patatesleri soyun ve dilimleyin. Soğanları soyun ve yarım ay şeklinde doğrayın. Sarımsakları soyun ve ezin.

3. Fırın tepsisine zeytinyağı sürün. Patatesleri tepsinin altına dizin. Üzerine tuz, karabiber, kırmızı biber ve kekik serpin. Soğan ve sarımsakları patateslerin üzerine yayın.

4. Palamutları patateslerin üzerine yerleştirin. Suyu tepsinin kenarından dökün.

5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan önce balıkların kızardığından emin olun.

6. Fırında palamutu sıcak olarak servis edin. Yanında salata veya yoğurtla birlikte afiyetle yiyin.

Yorumlar