Zencefilli kurabiye, kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem bağışıklık sistemini güçlendiren hem de damaklarda hoş bir tat bırakan bu kurabiyeleri evde yapmak çok kolay. İşte size zencefilli kurabiye tarifi:
Malzemeler:
- 140 gram oda sıcaklığında tereyağı
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı pekmez
- Yarım yemek kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı toz zencefil
- 2,5 - 3 su bardağı un
Yapılışı:
1. Şeker ve tereyağını mikserle orta hızda krema kıvamına gelene kadar çırpın.
2. Yumurta ve pekmezi ekleyip karıştırmaya devam edin.
3. Tarçın ve zencefili de ilave edin ve iyice karıştırın.
4. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
5. Hamuru streç filmle sarıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
6. Hamuru iki yağlı kağıt arasında merdaneyle istediğiniz kalınlıkta açın.
7. Kalıplarla istediğiniz şekilleri kesin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 12 dakika pişirin.
9. Kurabiyeleri fırından çıkarın ve tel ızgarada soğumaya bırakın.
Zencefilli kurabiyeleriniz hazır! Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder