Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere 14 Şubat Sevgililer Günü'nde kocaların eşlerine yapabileceği kolay ve lezzetli bir yemek tarifi vereceğim. Bu yemek hem romantik hem de sağlıklı bir seçim olacak. Eşinizin damak tadına uygun bir şekilde hazırlayabilirsiniz. İşte malzemeler ve yapılışı:
Malzemeler:
- 4 adet tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı krema
- 1/4 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 adet patates
- 1/4 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı muskat
- Taze maydanoz
Yapılışı:
- Tavuk göğüslerini küçük küçük doğrayın ve bir kaseye alın. Üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik, pul biber ve ezilmiş sarımsak ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve buzdolabında yarım saat marine edin.
- Fırını 180 dereceye ayarlayın ve bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Marine ettiğiniz tavukları tek sıra halinde tepsiye dizin ve fırına verin. Yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Bir sos tenceresinde tereyağını eritin ve kremayı ekleyin. Kaynamaya başlayınca rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin ve karıştırarak eriyene kadar pişirin. Sosunuz hazır.
- Patatesleri soyun ve küçük küçük doğrayın. Tuzlu suda haşlayın ve süzün. Bir tencereye alın ve ezin. Süt, tuz, karabiber ve muskat ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Patates püreniz hazır.
- Fırından çıkan tavukların üzerine sosu dökün ve tekrar fırına verin. Üzeri kızarana kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirin.
- Servis tabağına patates püresini yayın ve üzerine tavukları yerleştirin. Taze maydanoz ile süsleyin.
- Süpriz yemeğiniz hazır. Eşinizle birlikte afiyetle yiyin.
Bu tarifi deneyenler yorumlarda fotoğraf paylaşırsa çok sevinirim. Sevgililer Günü'nüz kutlu olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder