Probiyotik yemek tarifi Karnabahar Turşusu

 Probiyotikler, bağırsak sağlığımız için faydalı olan canlı mikroorganizmalardır. Probiyotiklerin birçok kaynağı vardır, ancak en kolay ve lezzetli olanı evde yapabileceğiniz turşulardır. Turşu yapmak için sebze, tuz, su ve probiyotik tablet veya yoğurt suyu gibi bir maya gereklidir. Bu yazıda size probiyotik karnabahar turşusu tarifini vereceğim.


## Malzemeler


- 1 kg karnabahar

- 4 diş sarımsak

- 4-5 adet acı biber

- 1 yemek kaşığı kaya tuzu veya himalaya tuzu

- 1 litre su

- 1 su bardağı peynir altı suyu veya yoğurt suyu

- 1 probiyotik tablet


## Yapılışı


1. Karnabaharı küçük çiçeklere ayırın ve yıkayın. Sarımsakları soyun ve bütün halde bırakın. Acı biberleri yıkayın ve saplarını kesin.

2. Cam bir kavanoza karnabahar, sarımsak ve acı biberleri sıkıştırarak yerleştirin.

3. Bir tencerede suyu kaynatın ve tuzu ekleyip eritin. Suyu ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

4. Soğuyan suya peynir altı suyu veya yoğurt suyunu ve probiyotik tableti ekleyip karıştırın.

5. Bu karışımı kavanozdaki sebzelerin üzerine dökün. Sebzelerin tamamen suyun içinde kalmasını sağlayın.

6. Kavanozun ağzını hava almayacak şekilde kapatın ve oda sıcaklığında karanlık bir yerde 4-5 gün bekletin.

7. Turşunuz hazır olduğunda buzdolabına alın ve istediğiniz zaman tüketin.


Afiyet olsun!


Yorumlar