11 ayın sultanı Ramazan için sizlere Sağlıklı ve az maliyetli bir Ramazan menüsü hazırlarken, dengeli beslenmeye ve bütçeni zorlamayacak malzemeleri kullanmaya özen göstereceğim. Menülerde protein, karbonhidrat, lif ve sağlıklı yağları dengeli bir şekilde bulunduracağım. Her gün için sahur ve iftar menüsü vereceğim.
1. Hafta
1. Gün
Sahur:
- Yulaf lapası (1 bardak süt + 3 yemek kaşığı yulaf + 1 tatlı kaşığı bal)
- Haşlanmış yumurta
- 1 dilim tam buğday ekmeği
- 1 avuç ceviz veya badem
İftar:
- Mercimek çorbası
- Sebzeli bulgur pilavı
- Yoğurt
- Mevsim salata
2. Gün
Sahur:
- Peynirli omlet
- Tam buğday ekmeği
- 1 salatalık, 1 domates
- Yeşil çay veya ıhlamur
İftar:
- Tarhana çorbası
- Fırında tavuk baget
- Şehriyeli pirinç pilavı
- Cacık
3. Gün
Sahur:
- Lor peynirli tam buğday tost
- 1 haşlanmış yumurta
- Yeşil zeytin
- 1 bardak kefir
İftar:
- Ezogelin çorbası
- Zeytinyağlı kabak yemeği
- Bulgur pilavı
- Yoğurt
4. Gün
Sahur:
- Yulaflı yoğurt (yoğurt + yulaf + ceviz + bal)
- 1 adet haşlanmış yumurta
- 1 dilim tam buğday ekmeği
İftar:
- Domates çorbası
- Etli nohut yemeği
- Tam buğday ekmeği
- Mevsim salata
5. Gün
Sahur:
- Avokadolu tam buğday ekmeği
- Haşlanmış yumurta
- Yeşil çay
İftar:
- Yoğurtlu kabak çorbası
- Zeytinyağlı kuru fasulye
- Pirinç pilavı
- Turşu
6. Gün
Sahur:
- Kaşarlı omlet
- Tam buğday ekmeği
- 1 bardak süt
İftar:
- Mercimek çorbası
- Izgara tavuk but
- Bulgur pilavı
- Ayran
7. Gün
Sahur:
- Muzlu süt
- Lor peynirli tam buğday ekmeği
- 1 avuç badem
İftar:
- Tarhana çorbası
- Fırında köfte
- Yoğurt
- Mevsim salata
2. Hafta
8. Gün
Sahur:
- Zeytinli tam buğday ekmeği
- 1 haşlanmış yumurta
- Salatalık, domates
İftar:
- Mercimek çorbası
- Fırında sebzeli tavuk
- Bulgur pilavı
- Yoğurt
9. Gün
Sahur:
- Peynirli omlet
- 1 dilim tam buğday ekmeği
- Yeşil çay
İftar:
- Şehriyeli tavuk çorbası
- Zeytinyağlı yeşil mercimek
- Pirinç pilavı
- Salata
10. Gün
Sahur:
- Yulaf lapası
- 1 haşlanmış yumurta
- 1 bardak süt
İftar:
- Ezogelin çorbası
- Etli nohut yemeği
- Bulgur pilavı
- Yoğurt
11. Gün
Sahur:
- Lor peynirli tam buğday ekmeği
- 1 bardak ayran
- 1 avuç fındık
İftar:
- Sebze çorbası
- Fırında levrek
- Zeytinyağlı fasulye
- Mevsim salata
12. Gün
Sahur:
- Yulaf lapası (süt + yulaf + bal + ceviz)
- 1 haşlanmış yumurta
- 1 dilim tam buğday ekmeği
İftar:
- Domates çorbası
- Etli sebzeli güveç
- Pirinç pilavı
- Yoğurt
13. Gün
Sahur:
- Kaşarlı omlet
- 1 dilim tam buğday ekmeği
- Salatalık, domates
İftar:
- Şehriyeli tavuk çorbası
- Karnabahar graten
- Bulgur pilavı
- Cacık
14. Gün
Sahur:
- Lor peynirli tost
- 1 bardak süt
- 1 avuç ceviz
İftar:
- Tarhana çorbası
- Fırında köfte
- Zeytinyağlı barbunya
- Ayran
3. Hafta
15. Gün
Sahur:
- Yulaflı yoğurt (yoğurt + yulaf + ceviz + bal)
- 1 haşlanmış yumurta
- 1 dilim tam buğday ekmeği
İftar:
- Mercimek çorbası
- Izgara tavuk kanat
- Sebzeli bulgur pilavı
- Mevsim salata
16. Gün
Sahur:
- Peynirli omlet
- Yeşil zeytin
- 1 bardak kefir
İftar:
- Ezogelin çorbası
- Etli nohut yemeği
- Pirinç pilavı
- Yoğurt
17. Gün
Sahur:
- Tam buğday ekmeği ile lor peynirli tost
- 1 bardak süt
- 1 avuç badem
İftar:
- Domates çorbası
- Tavuklu makarna
- Cacık
18. Gün
Sahur:
- Muzlu süt
- Yulaflı yoğurt
- 1 avuç ceviz
İftar:
- Sebze çorbası
- Zeytinyağlı kuru fasulye
- Bulgur pilavı
- Turşu
19. Gün
Sahur:
- Peynirli omlet
- Tam buğday ekmeği
- Salatalık, domates
İftar:
- Şehriyeli tavuk çorbası
- Fırında sebzeli köfte
- Yoğurt
20. Gün
Sahur:
- Lor peynirli tam buğday ekmeği
- 1 bardak kefir
- 1 avuç badem
İftar:
- Mercimek çorbası
- Izgara balık
- Zeytinyağlı kabak yemeği
- Mevsim salata
4. Hafta
21. Gün
Sahur:
- Yulaflı süt
- 1 haşlanmış yumurta
- 1 avuç ceviz
İftar:
- Domates çorbası
- Kuru fasulye
- Pirinç pilavı
- Yoğurt
22. Gün
Sahur:
- Lor peynirli tost
- 1 bardak süt
- 1 avuç badem
İftar:
- Sebze çorbası
- Fırında tavuk
- Şehriyeli pilav
- Salata
23. Gün
Sahur:
- Peynirli omlet
- Tam buğday ekmeği
- Salatalık, domates
İftar:
- Tarhana çorbası
- Izgara et
- Yoğurt
- Mevsim salata
24. Gün
Sahur:
- Yulaf lapası
- 1 haşlanmış yumurta
- 1 avuç badem
İftar:
- Mercimek çorbası
- Etli sebzeli güveç
- Bulgur pilavı
25. Gün
Sahur:
- Lor peynirli tam buğday ekmeği
- 1 bardak kefir
- 1 avuç fındık
İftar:
- Ezogelin çorbası
- Fırında levrek
- Zeytinyağlı barbunya
26. Gün
Sahur:
- Peynirli omlet
- 1 dilim tam buğday ekmeği
- Yeşil çay
İftar:
- Şehriyeli tavuk çorbası
- Karnabahar graten
- Yoğurt
27. Gün
Sahur:
- Yulaflı süt
- 1 haşlanmış yumurta
- 1 avuç ceviz
İftar:
- Tarhana çorbası
- Izgara köfte
- Yoğurtlu makarna
28. Gün
Sahur:
- Lor peynirli tost
- 1 bardak süt
- 1 avuç badem
İftar:
- Sebze çorbası
- Fırında tavuk
- Bulgur pilavı
29. Gün
Sahur:
- Peynirli omlet
- Tam buğday ekmeği
- Salatalık, domates
İftar:
- Mercimek çorbası
- Izgara balık
- Yoğurtlu kabak salatası
30. Gün
Sahur:
- Yulaf lapası
- 1 haşlanmış yumurta
- 1 avuç fındık
İftar:
- Tarhana çorbası
- Kuru fasulye
- Pirinç pilavı
- Cacık
Bu menüler az maliyetli, sağlıklı ve doyurucu olacak şekilde planlandı. 😊
Yorumlar
Yorum Gönder